Naistingin asiakasyritys Valkama Watercrafts Oy esittelee ensi viikolla The Ocean Race -purjehdustapahtumassa ensimmäiset sähköiset veneensä.

Valkaman malleina ovat huviveneilyyn suunniteltu picnic cruiser, kalastukseen soveltuva malli ja työkäyttöön suunniteltu malli. The Ocean Race -purjehdustapahtumassa veneet ovat toimitsijoiden, lehdistön ja vip-vieraiden käytössä Rhode Islandilla.

Valtaosa Valkaman alkuvaiheen tuotannosta menee Pohjois-Amerikkaan. Valkaman hallituksen puheenjohtaja Arttu Laasonen toteaa, että vuoden 2023 tavoite 40 venettä toteutuu, ja vuoden 2024 tavoite on 140 venettä sekä 2025 eteenpäin 400 venettä vuodessa.

Naistingin tavoite on luoda yhdessä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja alan yritysten sekä oppilaitosten kanssa Mikkeliin sähköisen liikkumisen tuotekehitys- ja tuotantoklusteri. Valkama Watercrafts Oy on ensimmäinen etappi tavoitteessa ja lisää on tiedossa pian.

Valkama Watercrafts Oy pyrkii voitolliseen tulokseen jo ensi tilikaudella. Valkaman taustalla on Mikkelissä toimiva merkittävä joukko vene- ja sähköteknologia-alan ammattilaisia, toimiva johto sekä pääomasijoittajia.  

 

Lisätietoja:

Arttu Laasonen
hallituksen puheenjohtaja
Valkama Watercrafts Oy
0500 626 848
arttu.laasonen(a)valkama.com


Kyösti Ylijoki
toimitusjohtaja
Kiinteistökehitys Naistinki Oy
044 794 2210
kyosti.ylijoki(a)naistinki.fi