Turn Desktop View Off

Mölnlycke Health Care suunnittelee 32 miljoonan euron investointia Mikkelin tehtaaseen – Neuvottelut hankkeen käynnistämisestä Naistingin kanssa

12.5.2023 | Mölnlycke Health Care Oy / Kiinteistökehitys Naistinki Oy

Mölnlycken Mikkelin tehtaan historian mittavin investointisuunnitelma lisäisi merkittävästi yrityksen sterilointi- ja tuotantokapasiteettia, antaisi lisänostetta globaalille kasvulle sekä vahvistaisi tehtaan roolia konsernin tärkeimpänä kehittyneiden haavasidosten valmistusyksikkönä. Neuvottelut rakennusprojektin toteutuksesta on käynnistetty Mikkelin kaupungin omistaman kiinteistökehitysyhtiö Naistinki Oy:n kanssa.

MHC2018
Mölnlycken Mikkelin tehdas nykyisessä laajuudessaan (2018)

Mölnlycke Health Caren globaali hallitus hyväksyi Mikkelin tehtaan johdon esittämän 32 miljoonan euron investointisuunnitelman torstaina 11. toukokuuta 2023. Tehtaan historian suurin yksittäinen investointisuunnitelma kattaa kolme merkittävää uudistusta:

  • Valmistuksen kyljessä toimiva sterilointilaitos halutaan laajentaa, mikä mahdollistaisi sterilointikapasiteetin kaksinkertaistamisen sekä prosessin paremman automatisoinnin ja ympäristöystävällisyyden.
  • Border-haavasidosten valmistuskapasiteettia on tavoite lisätä reilusti. Uudella tuotantolinjalla tuotevalmistus ja pakkaustoiminnot voidaan yhdistää ja valmiit tuotteet siirtää automaattisella kuljetinratkaisulla lavaamon kautta sterilointiin.
  • Lisäksi tehtaalla suunnitellaan toimistorakennuksen laajennusta. Nykyisten toimistotilojen päälle on tarkoitus rakentaa toinen kerros ja lisätä samassa yhteydessä mm. pukuhuone- ja taukotiloja.


Neuvottelut rakennustöiden toteutuksesta on menossa Mikkelin kaupungin kiinteistökehitysyhtiö Naistinki Oy:n kanssa. Naistinki omistaa tehtaan toimitilat Pursialassa. Tavoitteena on käynnistää rakennustyöt syksyllä 2023.

Investointisuunnitelman toteutuminen olisi merkittävä virstanpylväs yritykselle ja kaupungille. Investointien myötä Mikkelin tulevaisuus Mölnlycken tärkeimpänä kehittyneiden haavasidosten valmistuspaikkana lujittuisi entisestään. Globaalisti haavanhoito on konsernin tärkein ja kannattavin liiketoiminta-alue.


Lisätietoja yrityksestä:

Mölnlycke Health Care on maailman johtava lääkinnällisten tuotteiden ja ratkaisujen yritys, joka auttaa terveydenhuollon ammattilaisia saavuttamaan parhaat kliiniset ja taloudelliset tulokset kaikkialla maailmassa – sairaalasta kotiin.
Liiketoiminta on organisoitu neljään liiketoiminta-alueeseen: haavan hoito, leikkaussaliratkaisut, käsineet ja antiseptiset tuotteet. Asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja digitalisaatio ovat kaiken toiminnan ytimessä.
Yritys työllistää maailmanlaajuisesti noin 8 500 henkilöä ja toimii yli 100 maassa. Pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, Ruotsissa. Vuodesta 2007 lähtien yritys on ollut osa Wallenbergin suvun vuonna 1916 perustamaa Investor AB:tä, joka on tasokkaitten, globaalien yritysten sitoutunut omistaja.
Mikkelin tehdas on erikoistunut korkealaatuisten haavanhoitotuotteiden valmistukseen ja toimittamiseen globaaleille markkinoille. Tehdas työllistää noin 600 työntekijää, toimii 24/7 ja on tunnettu vahvasta panostuksesta jatkuvan parantamisen toimintamalliin, erinomaisen työkulttuurin kehittämiseen sekä tehokkaisiin prosesseihin.

www.molnlycke.com

 

Lisätietoja antavat:

Timo Saahko
Mikkelin tehtaanjohtaja
Mölnlycke Health Care Oy
040 358 2126
timo.saahko(a)molnlycke.com

Kyösti Ylijoki
toimitusjohtaja
Kiinteistökehitys Naistinki Oy
044 794 2210
kyosti.ylijoki(a)naistinki.fi

Kiinteistökehitys Naistinki Oy
Prikaatinkatu 10
50100 Mikkeli
Puh: 040 129 4340
 

Sivustolla käytetään evästeitä. Lisätietoja.