Kiinteistökehitys Naistinki Oy on allekirjoittanut aiesopimukset eLyly sähkölumiskoottereiden ja Viva sähköisten vesijettien valmistamisesta Mikkelissä

Liikenteen sähköistymisen myötä polttomoottorikäyttöisten liikennevälineiden aiheuttama melu ja saasteet saadaan poistettua askeleittain liikenteestä. Suomi kulkee sähköisen liikkumisen kärjessä ja onneksemme Mikkeliin on syntynyt sähköisen liikkumisen klusteri, sanoo Timo Kronqvist.

Naistinki on tehnyt sopimukset eLyly Oy:n ja Viva Electric Jetsin (Snowsus Oy) kanssa. Tehdyt sopimukset vahvistavat jo ennestään Mikkeliin sijoittuneiden Valkama Watercrafts Oy:n sähkövenevalmistuksen ja Aurora Powertrains Oy:n akku- ja sähkömoottorikelkkavalmistuksen muodostamaa klusteria. Yritysten keskittyminen Mikkeliin antaa merkittäviä synergiaetuja niin tuotantoprosessissa kuin markkinoinnissakin.

Viva Electric Jets on aloittamassa tuotantoa Naistingin tiloissa.  Toimitukset aloitetaan vuoden 2024 aikana. Hankkeen takana on hyvin monipuolista suomalaista osaamista ja myös Mika Salo on lähtenyt sijoittajana Viva-tiimiin mukaan. Salo on ollut aktiivinen sähköisten kulkupelien testaaja Formula 1 uran jälkeen.
Mika Salo VIVA


”Olemme keränneet vahvaa osaamista tiimiimme ja meidän tuotteemme näyttää huippuhyvältä. Uskomme sähköisen vallankumouksen alkavan hyvinkin nopeasti vapaa-ajan liikkumisen alueella. On todella hienoa, että pääsimme mukaan Mikkeliin syntyneeseen klusteriin” kertoo Timo Kronqvist.

eLyly Oy on jo aloittanut esituotannon ja toimittanut muutamia kymmeniä, Harri Koskisen muotoilemia puisia design laitteita. eLyly lumiskootteri tuotteena on helposti skaalautuva ja muuntautuva erilaisiin lumella liikkumisen tarpeisiin. 

Volyymi tuotantoa ajatellen Naistingin tilat yhdistettynä Mikkelin sähköisen liikkumisen klusteriin vastaavat yrityksen tarpeita. ”Haluamme jakaa osaamista, auttaa ja olla luomassa muiden asiantuntijoiden kanssa sähköisen liikkumiseen hypeä” sanoo eLyly Oy:n Toimitusjohtaja Pasi Kauppinen.

eLyly on maailman ensimmäinen sähkölumiskootteri, joka mahdollistaa täysin uuden tavan liikkua lumisessa luonnossa (sekä urbaanissa ympäristössä) helposti ja hauskasti. eLyly on enemmän kuin liike, se on ainutlaatuinen ekologinen uutuustuote, jonka juuret ovat syvällä suomalaisuudessa.

Sähkölumiskootteri voitti 2019 Suomen teollisuuden järjestämän MPIDEA kilpailun, jonka jälkeen kehitystyö pääsi vauhtiin. eLYLY sopii niin matkailuteollisuuteen, safarikäyttöön sekä loppukuluttajille, kaikkialle missä on lunta.

Viva-tiimi on aloittanut sähkövesijetin kehittämisen vuonna 2022. Heti alkuun on tullut selväksi, että sähkövesijetti tulee suunnitella uutta sähköistä voimalinjaa ajatellen. Keveys sekä ilman- ja vedenvastus ovat avaintekijät toimivalle konseptille. Olemme käyttäneet parhaita optimointityökaluja oikean muotoilun, vastuksen ja painojakauman löytämiseksi. Lopputuloksena on ehkä maailman paras sähköiseen voimalinjaan perustuva vesijetti.


Lisätietoja:

Pasi Kauppinen
toimitusjohtaja, eLyly Oy
+358 40 547 7456
pasi(a)elyly.fi
https://elyly.fi/

 

Timo Kronqvist
toimitusjohtaja, Snowsus Oy
+358 44 597 0609
timo.kronqvist(a)vivaelectricjets.com
https://vivaelectricjets.com/

 

Kyösti Ylijoki
toimitusjohtaja, Kiinteistökehitys Naistinki Oy
+358 44 794 2210
kyosti.ylijok(a)naistinki.fi


Kiinteistökehitys Naistinki Oy
Prikaatinkatu 10
50100 Mikkeli
Puh: 040 129 4340
 

Sivustolla käytetään evästeitä. Lisätietoja.